Kto sme?

Sme Simulačo-Edukačné centrum Slovenského Červeného kríža. Sme centrum, ktoré prináša inovatívne metódy a nástroje do výučby prvej pomoci a urgentnej zdravotnej starostlivosti, čím kompenzujeme čiastočne praktické skúsenosti kurzantov a študentov, ktoré často nemôžu získať v bežnej praxi. Pripravujeme tak laikov, budúcich i súčastných zdravotníkov na kritické a náhle stavy v bezpečnom prostredí. Sme prvé simulačné centrum na Slovensku, ktoré prepája možnosti high-fidelity simulátorov s low-fidelity možnosťami v ambulancii záchrannej služby i teréne vo variabilných priestoroch. Ponúkame kurzy a workshopy pre laikov v prvej pomoci, členov IZS dobrovoľných i profesionálnych zložiek v rozšírenej prvej pomoci a vzdelávanie a simulácie pre študentov i záchranárov v urgentnej zdravotnej starostlivosti 

Ako učíme?

Individuálny prístup

Neučíme masy, ale malé skupiny kurzantov. Chceme, aby bol dostatočný čas a prestor pre nácvik i simuláciu pre každého účastníka.

Aktuálne postupy

Vo výučbe sa riadime aktuálnymi guideliness v kritických stavoch, v KPR, traume… Postupy pravidelne sledujeme a lektori sa stále vzdelávajú.

Skúsenosti z praxe

Mnohé simulácie vznikli z reálnych výjazdov lektorov. Na základe kazustík podrobne pripravujeme každú jednu simuláciu, aby dávala klinicky zmysel.

Odbornosť

Inštruktori sú zdravotnícky záchranári z praxe, ktorí sa neustále vzdelávajú nielen v záchranárstve, ale i v lektorstve i simulačnej medicíne. 

Spätná väzba

Využívame videofeedback a kvalitný debrífing. Cieľom nie je poukázať na chybu, ale hľadať, čo ku chybe účastníka viedlo. U nás sa je dovolené robiť chyby 🙂

Maskovanie a muláž

Využívame maskovanie poranení a rekvizity pre čo najlepšiu vierohodnosť v simuláciách. Myslíme i na prostredie, oblečenie, zvuky i detail.

Pacientský simulátor

Využívame mnohé figuríny na základné i rozšírené zručnosti pre nácvik, a pri simulácií pracujeme na High-fidelity interaktívnom modeli.

Figuranti

U nás nájdete aj živých, namaskovaných figurantov, ktorí vedia veľmi dobre klinicky zahrať obeť i pacienta v ambulancii ZZS:

PRVÁ POMOC

Kurzy pre laickú verejnosť ku vodičáku, BOZP, alebo pre získanie istoty v záchrane života.

ZDRAVOTNÍCI A ZÁCHRANÁRI

Kurzy a workshopy pre zdravotníkov v neodkladnej podpore životných funkcií, pre študentov UZS a ZZ, a pre zdravotníckych záchranárov na rozšírenie zručností.

INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM

Kurzy a workshopy pre profesionálnych i dobrovoľných členov IZS, First Responderov či ozbrojené zložky pre poskytovanie prvej pomoci.

sponzori a partneri